Promocija knjige “Svakodnevno kada mrem” Dragana Popadića promovisana je u kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju. O knjizi je govorio direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović, koji je kazao da iako naslovom “Svakodnevno kada mrem“ zbirka aludira na umiranje i smrt, da je ona zapravo rađanje pjesnika čiji stihovi će zabljesnuti poput plamena koji isijava sa naslovne strane vizuelno, ali i sa stranica koje je poklonio svojim čitaocima na uvid.

-Osim toga što je naslov fokusiran na temu smrti kao konačnog ishoda, zapravo je i naznaka za ulazak u svijet mašte, onostranog i fantazije, koji Popadić ispisuje svojim stihovima. Svakodnevno umiranje podrazumijva i svakodnevno rađanje, poput feniksa ili žar ptice poznatih iz mitologeje, koje se u plamenu rađaju. Tako se i u plamenu Popadićeve poezije rađaju promišljanja o vječnom životu, bogu, o postojanju i ljubavi, kazao je Rabrenović.

Moderatorka promocija bila je Sanja Čujović, stihove je kazivala Eldina Bećirović, a poetsko veče održano je u organizaciji Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje i JU Ratkovićeve večeri poezije.

Go to top