Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“, Srednja stručna škola, Nevladino udruženje „Klub kulture“ i Centar za kulturu Bijelo Polje sjutra organizuju program posvećen azerbejdžanskoj kuturi pod nazivom „Hajde da to uradimo zajedno“.

Tim povodom, sjutra u 14 sati u Kući Rista Ratkovića biće proglašeni dobitnici nagrada na literarno – likovnom konkursu za učenike osnovnih škola „Azerbejdžan viđen mojim očima“.

- Nagrade će uručiti direktor Kulturno –ekonomskog centra Azerbejdžan – Crna Gora njegova ekselencija Sejaran Mirzazada i direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić. Nakon toga, u 15 sati biće otvoren turnir u šahu u restoranu Srednje stručne škole, na kojem će učestvovati profesori, učesnici škole i njihovi prijatelji. Turnir će otvoriti  bivši zamjenik direktora škole Faiz Ličina, inače majstor šaha, a na početku turnira učenik i učenica škole će predstaviti kratku istoriju šaha i Azerbjedjan kao šahovsku velesilu. Takođe, prije proglašenja pobjednika turnira u 18 sati u Biblioteci Srednje stručne škole, predstavnik škole će odigrati partiju šaha sa gospodinom Mirzazadeom, nakon čega će gospodin Mirzazade direktoru škole Semiru Baliću predati šahovsku tablu. Program „Hajde da to uradimo zajedno“  biće nastavljen u galeriji Centra za kulturu u 18:50 sati, gdje će, nakon pozdravnog ceremonijala, u 19:15 sati biti prikazan dokumentarni film o Azerbejdžanu, a u 19:30 sati promocija knjige „Nepotpuni rukopis“, saopštili su organizatori.

 

Go to top