U Crnogorskoj akademiji nauka juče je organizovana panel-diskusija ,,Izazovi i značaj internacionalicavije u visokom obrazovanju”, sa ciljem davanja značaja internacionalizaciji visokog obrazovanja.

Skup je otvorio akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti koji je održao uvodno predavanje o značaju internacionalizacije, a panelisti su bili dr Sanja Damjanović, ministarka nauke koja je imala izlaganje na temu ,,Globalna mreža znanja- način uspješnog rada u visokom obrazovanju”, Dolly Predović, počasni konzul Crne Gore u Milanu i izvršnu direktor Career Paths koja se u svom izlaganju fokusirala na razvoj vještina za globalni svijet, prof.dr Zoran Đikanović sa Univerziteta Donja Gorica koji je govorio o značaju procesa internacionalizacije na univerzitetima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje saradnje sa Kinom, zatim Vanja Drljević iz Nacionalne kancelarije Erasmus + programa sa izlaganjem na temu ,,Podrška EU programa internacionalizaciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, kao i doc. dr Nela Milošević iz Centra mladih naučnika koja je govorila o značaju internacionalnog iskustva za lični i profesionalni razvoj.

Panel diskusiji je, osim predstavnika CANU i Centra mladih naučnikabi umjetnika, prisustvovao veliki broj predstavnika državnih institucija, visokoobrazovnih ustanova, kao i studenata svih crnogorskih univerziteta.
Ovu panel diskusiju organizovao je Centra mladih naučnika i umjetnika CANU i prva je u nizu aktivnosti Centra u ovoj akademskoj godini.

 

Go to top