U Crnogorskoj akademiji nauka juče je organizovana panel-diskusija ,,Izazovi i značaj internacionalicavije u visokom obrazovanju”, sa ciljem davanja značaja internacionalizaciji visokog obrazovanja.

Skup je otvorio akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti koji je održao uvodno predavanje o značaju internacionalizacije, a panelisti su bili dr Sanja Damjanović, ministarka nauke koja je imala izlaganje na temu ,,Globalna mreža znanja- način uspješnog rada u visokom obrazovanju”, Dolly Predović, počasni konzul Crne Gore u Milanu i izvršnu direktor Career Paths koja se u svom izlaganju fokusirala na razvoj vještina za globalni svijet, prof.dr Zoran Đikanović sa Univerziteta Donja Gorica koji je govorio o značaju procesa internacionalizacije na univerzitetima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje saradnje sa Kinom, zatim Vanja Drljević iz Nacionalne kancelarije Erasmus + programa sa izlaganjem na temu ,,Podrška EU programa internacionalizaciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, kao i doc. dr Nela Milošević iz Centra mladih naučnika koja je govorila o značaju internacionalnog iskustva za lični i profesionalni razvoj.

Panel diskusiji je, osim predstavnika CANU i Centra mladih naučnikabi umjetnika, prisustvovao veliki broj predstavnika državnih institucija, visokoobrazovnih ustanova, kao i studenata svih crnogorskih univerziteta.
Ovu panel diskusiju organizovao je Centra mladih naučnika i umjetnika CANU i prva je u nizu aktivnosti Centra u ovoj akademskoj godini.

 

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top