Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“ i Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje organizovaće 12. decembra u Bijelom Polju književno veče povodom navršavanja 30 godina od smrti Ćamila Sijarića, istaknutog književnika i novinara bivše Jugoslavije. Kako je najavljeno, ove dvije institucije će kao izdavači Sijarićevih djela i studija o njegovoj prozi upriličiti događaj u piščevom zavičaju kao svojevrsni omaž kojim će se nove generacije upoznati sa višedecenijskim stvaralaštvom ovog vrsnog pripovjedača i romanopisca.

Književno veče će se održati u četvrtak od 19 časova u Kući Rista Ratkovića, kao jedan od događaja kojim se obilježava 29 godina postojanja Radija Bijelo Polje.

Saopšteno je da će učesnici programa biti direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić, koji će govoriti o životu i djelu Ćamila Sijarića, dok će o poeziji govori profesor književnosti Radoman Čečović. O pripovijetkama objavljenim u knjizi ''Priče iz hiljadu i jedne noći'', u izdanju Radija Bijelo Polje, govoriće direktor Dragić Rabrenović. Posebno će se predstaviti i roman ''Mojkovačka bitka'', čiji su izdavači Radio Bijelo Polje i Biblioteka „Stevan Samardžić“ iz Pljevalja, o kome će govoriti autorka predgovora profesorica književnosti Marija Knežević. Premijerno će biti predstavljena i studija prof. dr Dijane Hadžizukić ''Na margini – likovi u romanima Ćamila Sijarića'' u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije. Moderator će biti komunikolog Rafet Mulić.

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top