Zbirka kratkih priča učenika osnovnih i srednjih škola „Zmajevi dolaze“, objavljena u okviru VII Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, promovisana je u Kući Rista Ratkovića, gdje se publici predstavilo 15 mladih autora iz Bijelog Polja, koji su zajedno sa ostalim crnogorskim osnovcima i srednjoškolacima svojim pričama stvorili jedan potpuno magičan svijet.

Direktor Radija Bijelo Polje i urednik zbirke “Zmajevi dolaze” Dragić Rabrenović kazao je da su djeca uspjela da stvore ovu knjigu, za šta su podjednako zahvalni autorima priča i ilustracija, kojih je po 40 odabranih na državnom konkursu.

- To su zapravo naši umjetnici, budući veliki stvaraoci, “mladi zmajevi”, kreativni, željni znanja, novih mogućnosti i novih svjetova. Te svjetove mašta najbolje stvara, a zbog toga imamo književnu fantastiku, kako bi se izrazili, kako bi napisali priču o bratu, sestri, roditeljima, o ljubavi, o sebi, ali kroz likove prinčeva, princeza, vanzemaljaca, robota, superheroja ili zmajeva, rekao je Rabrenović.

Bjelopoljskoj publici predstavili su se Novak Lakčević, Faida Zejnilović, Stefanija Božović, Staša Obradović, Jovana Bugarin, Radmila Korać, Helena Rakonjac, Aranđela Baošić, Tarik Idrizović, Vasil Musić, Anđela Pavićević, Ajla Šabović, Jovana Obradović, Jelena Smolović i Almina Gredić.

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top