Izdavačka djelatnost JU Ratkovićeve večeri poezije predstavljena je u Lapovu. O izadnjima JU Ratkovićeve večeri poezije govorio je direktor Kemal Musić.

-Izdavačka djelatnost JU Ratkovićeve večeri poezije – Književne paralele, pokrenuta je 2012. godine. Od tada je objavljeno više od 80 naslova iz oblasti poezije, proze, književne kritike, esejistike, književnosti za djecu i stručne literatura. U tom smislu treba naglasiti da su u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije izašle knjige Orhana Pamuka, Dona Patersona, Valerija Butuleskua, Antologije crnogorske i srpske poezije, studije o književnom stvaralaštvu Rista Ratkovića, Ćamila Sijarića i Miodraga Bulatovića, a prošle godine objavili smo sabrana djela Rista Ratkovića u četiri knjige. U narednom periodu nastavićemo sa kvalitetnom produkcijom, kazao je Musić.

Nakon promocije izdanja JU Ratkovićeve večeri poezije, direktor Musić je poklonio po jedan komplet sabranih djela Rista Ratkovića Biblioteci, Srednjoj školi i Centru za kulturu u Lapovu, kao i biblioteci u Kragujevcu.    

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022
Go to top