Izdavačka djelatnost JU Ratkovićeve večeri poezije predstavljena je u Lapovu. O izadnjima JU Ratkovićeve večeri poezije govorio je direktor Kemal Musić.

-Izdavačka djelatnost JU Ratkovićeve večeri poezije – Književne paralele, pokrenuta je 2012. godine. Od tada je objavljeno više od 80 naslova iz oblasti poezije, proze, književne kritike, esejistike, književnosti za djecu i stručne literatura. U tom smislu treba naglasiti da su u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije izašle knjige Orhana Pamuka, Dona Patersona, Valerija Butuleskua, Antologije crnogorske i srpske poezije, studije o književnom stvaralaštvu Rista Ratkovića, Ćamila Sijarića i Miodraga Bulatovića, a prošle godine objavili smo sabrana djela Rista Ratkovića u četiri knjige. U narednom periodu nastavićemo sa kvalitetnom produkcijom, kazao je Musić.

Nakon promocije izdanja JU Ratkovićeve večeri poezije, direktor Musić je poklonio po jedan komplet sabranih djela Rista Ratkovića Biblioteci, Srednjoj školi i Centru za kulturu u Lapovu, kao i biblioteci u Kragujevcu.    

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top