Književno veče ,,Mjesečeva sonata” okupilo je mlade književnike iz Bijelog Polja, koji su predstavili svoje stvaralaštvo u Kući Rista Ratkovića.

U okviru kulturno-zabavnog programa predstavljeno je književno stvaralaštvo Ajne Mulić, Vasila Musića i Vasilija Šebeka, a debitantsko veče imao je i profesor klavira Petar Jokić.

Rafet Mulić iz nevladinog udruženja ,,Klub kulture”, kazao je da u našem gradu postoji veliki broj mladih talentovanih književnika, i da su, kaže, željeli da promovišu njihovo stvaralaštvo.

- NVU ,,Klub kulture” tokom prošle godine zajedno sa Omladinskim klubom, Srednjom stručnom školom uz podršku JU ,,Ratkovićeve večeri poezije” realizovalo je godišnji program pod naslovom ,,Književno stvaralaštvo mladih u Bijelom Polju”, u okviru kojeg smo željeli da promovišemo mlade stvaraoce iz našeg grada, posebno one poetske, kako bismo na neki način dali i doprinos Ratkovićevim večerima poezije. Večeras imamo završni program u okviru  istog, koji smo naslovili ,,Mjesečeva sonata”, i veoma mi je drago što su mladi okupkjeni oko ovako lijepe teme i ideje”, istakao je Mulić.

Ljubitelji poezije uživali su u odabranim numerama koje je izveo profesor klavira Petar Jokić, čije je književno stvaralaštvo večeras prvi put predstavljeno.

Jokić je za Radio Bijelo Polje kazao da je saradnja sa mladim književnicima u okviru ovog programa bila divna.

- Mladi su izuzetno talentovani, imaju dobru perspektivu i vjerujem da će to neko znati da cijeni. Ja ljubav prema pisanju gajim odavno, napisao sam dosta pjesama, nijesam imao veliku želju da to negdje promovišem, ali sam većinu toga dijelio na društvenim mrežama, naveo je Jokić, čije je stihove i Anja Radulović.

Književno veče ,,Mjesečeva sonata” organizuje NVU Klub culture, uz podršku JU Ratkovićeve večeri poezije.

Program su vodili Ina Mulić i Vasilije Šebek.

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top