Povodom Osmog marta - Dana žena, JU Ratkovićeve večeri poezije” organizovala je promociju knjige ,,Nesmir“, autorke Sanje Šekularac Vlahović.

Čestitajući prisutnim damama praznik, direktor Kemal Musić je izrazio zadovoljstvo što su bili u prilici da promovišu prvu knjigu poezije Sanje Šekularac Vlahović.

- Osim toga, autorka je rođena Bjelopoljka, pa je zadovoljstvo veće, kazao je Musić.

Kako je kazao Edin Smailović, autorka je knjigu posvetila prijateljima i porodici, ali, i svima onima koji se prepoznaju u njenoj poeziji.

- Kojoj god od ovih grupa da pripadate, sigurni smo da će vas Sanjina spisateljska intuicija, sugestivnost, imaginacija i osjećajnost makar na trenutak povesti na putovanje ka sebi i drugima, i da će njen “Nesmir” postati vaš mir, pročitao je Smailović iz uvoda knjige.

“Nesmir” je prva zbirka poezije koja je, kako je kazala autorka, skup misli, doživljaja, emocija koje je pretočila u knjigu.

- Inspiraciju nalazim u ljudima, njihovim razgovorima, ljubavima, ali pišem i o onim tužnim situacijama, ratovima, mada se to ne vidi u pjesmama, jer sam ja to lijepo zatvorila i obojila pjesničkim metaforama, kazala je autorka.

Poeziju Sanje Šekularac Vlahović čitala je Denisa Pušija.

 

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top