JU „Ratkovićeve večeri poezije“ objavila jemultimedijalno izdanje knjige „Antologija Pavle Goranović“.

U knjizi su objavljene najbolje pjesme Pavla Goranovića, a u audio izdanju, do kojeg se dolazi preko QR koda, stihove govore Žana Gardašević, Petar Novaković i Vladimir Savićević.

- Ovo je prvo multimedijalno izdanje JU Ratkovićeve večeri poezije, a drugo u ediciji „Antologija“, nakon knjige „Antologija Sidran“ Abdulaha Sidrana. Ubuduće planiramo svake godine da objavimo po jedno antologijsko izdanje u ovoj ediciji, kazao je Kemal Musić direktor JU Ratkovićeve večeri poezije.

Zoran Predin je zapisao da je Pavle Goranović pravi pjesnik. „Osebujan u izrazu, dugovit po načinu i radoznao u traženju“.

- Pošto nemam znanje da literarno stručno opišem s kakvim sve pjesničkim oruđem u meni budi usvajanje osjećanja o kojima pjeva, čitajući njegovu poeziju mogu sa velikim zadovoljstvom izjaviti da su mi njegove pjesmebliske i da mi se sviđaju. Sad je na vama da ih pročitate i odlučite da li sam u pravu. Meni je moje zadovoljstvo dovoljno. A na vama je da otvorite vrata i pustite poeziju da vas zagrli, zapisao je Predin o Goranovićevoj poeziji.

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top