Književno veče “Živimo zajedno - Jetojme se bashku - Living together”, koje organizuju JU Ratkovićeve večeri poezije i JU Srednja stručna škola - Bijelo Polje, održaće se 27. maja u kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju, sa početkom u 18 sati.

Ovaj program podrazumijeva saradnju crnogorskih i albanskih pisaca, te promociju časopisa za književnost “Kod” Centra za kulturu manjina Crne Gore, u kojem se objavljuju prevodi crnogorskih pisaca na albanski, te albanskih pisaca na crnogorski jezik. Ovaj program predstavlja podršku programa razmjene učenika dvije srednje stručne škole iz Crne Gore i Albanije.

U programu će učestvovati direktor Centra za kulturu manjina Crne Gore Salko Luboder i njegova saradnjica Izedina Adžović Škrijelj, književnik Kemal Musić i bibliotekar Srednje stručne škole Rafet Mulić. Poeziju i prozu albanskih i crnogorskih pisaca čitaće srednjoškolci iz Crne Gore i Albanije.

- Program “Živimo zajedno - Jetojme se bashku - Living together” predstavlja podršku i dodatnu vrijednost programu razmjene učenika “Preduzetništvo nema granica”, koji realizuju Srednja stručna škola iz Bijelog Polja i Srednja stručna škola iz Kameza-Tirana (Albanija). Program “Preduzetništvo nema granica” realizuje se u okviru programa “Superschools!” koji sprovodi Regionalna kancelarija za mlade u šest zemalja Zapadnog Balkana, a koji je finansijski podržan od Evropske unije i njemačkog  Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a koji sprovode Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), saopštili su organizatori.

Go to top