Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“ potpisala je sporazum o saradnji sa Javnom ustanovom „Gradska biblioteka“ u Travniku – Bosna i Hercegovina.

- Ovim Sporazumom Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije i Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik imaju cilj da uspostave međunarodnu poslovnu saradnju između dvije ustanove i on predstavlja opšti okvir za institucionalnu saradnju, te omogućava razvoj specifičnih programa saradnje od obostranog interesa, kazao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić.

Njegov kolega iz Travnika doc. dr Dženan Kos ističe da će se saradnja odvijati kroz aktivnosti koje su od obostranog interesa potpisnica sporazuma.

- To predviđa saradnju na realizaciji projekata, zajedničko učešće i apliciranje za pristup fondovima namijenjenim za oblast kulture, organizovanje simpozijuma, kulturnih manifestacija, edukacija, susreta, izložbi, promocija i drugih sličnih događaja, saradnja u bibliotečkoj, arhivskoj i izdavačkoj djelatnosti, te saradnju na drugim poljima koja su od obostranog interesa, kazao je Kos.

 

 

JIN ŚAOJUAN, ANDSKI KONDOR

(Yīn Xiǎoyuán, “殷晓媛” na Mandarinskom) je avangardna pjesnikinja i autorica koja stvara u…
mar 01, 2023

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top