Promocija knjige "Đevojački vez iz Balosava", Krsta Andrijaševića i izložba istog autora održani su u Kući Rista Ratkovića. O knjizi su govorili Slobodan Zoran Obradović, Kemal Musić i autor djela.

- Slobodnim stihom, boreći se protiv šablona, dajući sebi mogućnost da piše kako on želi, onako kako i osjeća, prirodno, čuvajući svoju slobodu, ali i slobodu nas čitaoca, da ih razumijemo na svoj način, autor kroz sve pjesme, da ga nazovem vojničkim ciklusom, sučeljava sadašnje sa onim prošlim stihovima punim žala zbog onog kako je bilo i onog kako je trebalo biti. Ali upravo ta gorčina i snažna emocija sa osobenim poetskim izrazom daju jedno nevjerovatno iskustvo, nakon kojeg ostaje u čitaocu da traje poput slika upečatljivo, kazao je Obradović.

Kemal Musić je istakao da je u kući Krsta Andrijaševića sve ručni rad, i njegove skulpture i njegova slikarska platna, proza i poezija, navodeći da je sve original i suvi pečat.

- Andrijaševićev tekst je autentičan, izvezen od najljepše balosavske čoje. Autentičnim pripovijedanjem otkriva svijet svog zavičaja, naveo je Musić.

Goste je pozdravio direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Abaz Dizdarević, a odlomke iz knjige čitao je glumac Bjelopoljskog pozorišta Izet Mulabegović.

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top