Festival tamburaških orkestara održan je, po četrnaesti put, od 28. do 30.jula, gdje se predstavilo 18 ansambala iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok su u revijalonom dijelu programa nastupili Halid Bešlić Zoran Kalezić i Zvoko Bogdan.

Zvijezda Festivala Haldid Bešlić je nastupio druge festivalske večeri pred prepunim gradskim trgom u Bijelom Polju. On je kazao da mu je uvijek drago da dođe u Bijelo Polje, te da bjelopoljska publika zna njegove pjesme i zadovoljstvo mu je bilo da zajedno pjevaju.

- Bjelopoljci znaju šta je dobra muzika i večeras sam uživao pjevajući sa njima. U septembru ću snimiti novi album, koji će izaći krajem godine, a činiće ga osam pjesama. Ranije sam snimao oko 12 – 13 numera, što me je zamaralo. Sada želim laganije da radim, bez puno pritiska, kazao je Bešlić.

Pred bjelopoljskom publikom nastupio je i tamburaški orkestar Semeljci iz Hrvatske.

- Prvi put smo u Crnoj Gori i zaista nam je drago što je upravo ovaj Festival bio razlog našeg dolaska. Nastupati zajedno sa orkestrima iz regiona jeste privilegija za nas, jer od drugih možemo dosta toga naučiti, naročito što smo nedavno osnovani, pa svaki festival, naročito međunarodnog karaktera, predstavlja novo obogaćenje, kazao je član ovog orkestra Vlado Čatić.

Za “lokalni patriotizam” zaduženi su bili “Muzički signali” iz Bijelog Polja. Oni se trude da svaki njihov nastup bude drugačiji, da bude bolji i originalniji.

- Nastupima na bjelopoljkom tamburaškom festivalu njegujemo lokalni patriotizam. Svake godine smo svirali neki drugi zvuk, od etno do instrumentalnih obrada. Za ovaj nastup smo pripremili tri pjesme crnogorskog kantautora Miladina Šobića i na taj način nastup posvetili njemu, kazao je šef orkestra Zamir Ćirković.

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022
Go to top