Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije obilježila je svjetski Dan poezije promocijom knjige “Prije objave” autora Đorđa Šćepovića. Promocija je održana u Kući Rista Ratkovića, gdje su o poeziji razgovarali autor knjige i bibliotekar Edin Smailović, dok je poeziju govorio glumac Petar Novaković.

- Zadovoljstvo mi je što sam predstavio svoju novu knjigu u Bijelom Polju, i to u kući značajnog pjesnika Rista Ratkovića. Poeziju ne pišem iz velike ambicije kako bih svijetu objavio velike mudrosti, već zarad vlastitog spasenja, kazao je za Šćepović, dodajući da poezija ne zavisi od vremena u kojem se piše, niti od ljudi koji je čitaju, već se njena svrha ne može objasniti.

- Ratkovićeve večeri poezije svake godine obilježavaju Svjetski dan poezije, i uvijek biramo koga ćemo ugostiti tim povodom. Jer, svrha ovog Dana je promocija čitanja, pisanja i objavljivanja poezije, ali i davanje novih podsticaja i priznanja poetskim pokretima, kazao je direktor direktor Ratkovićevih večeri poezije Kemal Musić.

JIN ŚAOJUAN, ANDSKI KONDOR

(Yīn Xiǎoyuán, “殷晓媛” na Mandarinskom) je avangardna pjesnikinja i autorica koja stvara u…
mar 01, 2023

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022
Go to top