Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije potpisala je Memorandum o saradnji sa Visokom školom za komunikacije iz Beograda, radi postizanja ciljeva u oblasti naučno-stručne i poslovno-tehničke saradnje, kako bi zajednički unaprijedili sopstveno poslovanje i ostvarivanje ciljeva zbog kojih su osnovani.

Direktor Ratkovićevih večeri poezije Kemal Musić i direktor Visoke škole za komunikaciju prof. dr Boban Tomić ističu da ovaj Memorandum podrazumijeva edukaciju i stručno usavršavanje u oblasti kulture i umjetnosti, razvoj programa stručne prakse za studente i polaznike edukacijskih programa kao i razmjena osoblja na programima obuka i razmjene praksi.

- Takođe, ovaj Memorandum podrazumijeva zajedničku organizaciju stručnih skupova, naučnih konferencija, umjetničkih i stvaralačkih manifestacija, smotri, konkursa, književnih večeri, izložbi i drugih sadržaja, kazao je profesor Tomić, naglašavajući da će ove dvije ustanove raditi na organizaciji promotivnih aktivnosti i afirmaciji kulturno-umjetničkog stvaralaštva u prekograničnim i međunarodnim razmjerama, u cilju izgradnje širih oblika saradnje među ljudima i institucijama, kao i vrednovanju kulturno-istorijske i umjetničke baštine naših naroda i zemalja.

Direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić kaže da će ova Ustanova sa Visokom školom za komunikacije raditi na razvoju modela međusektorske saradnje kojima se doprinosi većoj prepoznatljivosti kultuno-umjetničkog stvaralaštva i baštine i njene valorizaciji u široj društvenoj strukturi, posebno u ekonomskom pogledu i iznalaženju mogućnosti za vrednovanje kulture i kulturnog naslijeđa u ekonomiji, turizmu i poslovnim praksama.

- Zajedno ćemo raditi na izradi projektnih prijedloga radi zajedničkog konkurisanja kod domaćih i međunarodnih fondova za prekograničnu kulturnu saradnju, a planiramo i zajedničke aktivnosti na unapređenju rada prekograničnih i međunarodnih mreža i asocijacija u regionu te bolje povezivanje ljudi, stvaralaca, ideja i projekata, kazao je Musić.

Takođe, Tomić i Musić ističu da navedenim oblicima saradnje Ustanova i Škola izgrađuju zajedništvo i doprinose razvoju lokalnih zajednica i unapređuju međudržavnu saradnju Crne Gore i Srbije u oblasti kulture, umjetnosti, nauke i obrazovanja.

 

BORČE PANOV, POEZIJA

Borče Panov je savremeni makedonski pjesnik, dramski pisac, prevodilac i esejista. Rođen…
maj 20, 2024

Tatjana Zeković - POLIPTIH

Rođena u Podgorici 1968.godine. Završila je odsjek za francuski jezik i književnost na…
maj 02, 2024

Dino Lotinac, PRIČE

Rođen je 1986. godine u Sjenici. Studije književnosti završio je na Državnom univerzitetu…
dec 05, 2023

Bogić Rakočević, STIJENE

Bogić Rakočević je pjesnik, prozni pisac, književni kritičar, antologičar i TV autor.…
nov 22, 2023

Petar Matović, Somot i dim

Petar Matović rođen je 1978. u Užicu, završio je studije srpske književnosti u Beogradu.…
nov 12, 2023

MAJA SOLAR, A HTELA SAM

Maja Solar je ovogodišnja dobitnica nagrade „Risto Ratković“, za knjigu poezije „A htela…
avg 30, 2023

JIN ŚAOJUAN, ANDSKI KONDOR

(Yīn Xiǎoyuán, “殷晓媛” na Mandarinskom) je avangardna pjesnikinja i autorica koja stvara u…
mar 01, 2023

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top