Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“, uz finansjisku podršku Opštine Bijelo Polje, ove godine će organizovati trinaesto izdanje White Field Jazz festival 5. i 6. jula na gradskom trgu u Bijelom Polju, na kojem će se kao specijalni gost pojaviti legendarna rok grupa Atomsko sklonište.

Organizatori najavljuju da će to biti najbolja kulturna ponuda do sada, gdje će pored muzičkog programa biti priređeno mnoštvo pratećih sadržaja  - promocije knjiga, javne debate, izložbe, te da će to biti pravi umjetnički raj u kulturnoj prijestonici sjevera Crne Gore.

- Ove godine održava se 13. White Field jazz festival, a publici će se prve festivalske večeri predstaviti Akustična terapija, Sara i Šule Jovović kvartet, etno džez orkestar EJO i za kraj večeri Tanja Jovićević i Oktobar 1864. Glavne zvijezde programa su gosti iz Hrvatske – Atomsko sklonište, koji nastupaju drugog dana festivala 6. jula i koji će nas vratiti u vrijeme jugoslovenskog jedinstva i kvalitetne muzičke produkcije na ovim prostorima. Osim Atomskog skloništa, druge večeri nastupiće Bojan i Miloš duo (violina – gitara), Youth Guitar trio i Miško Plavi, ističu organizatori.

U petak 5. jula očekuje nas promocija knjige književnice Tanje Bakić „Brajan Džons i njegov vend“, kao i otvaranje izložbe slika  ukrajinske umjetnice Gane Krivolam.

- U subotu 6. jula održava se i javna debata na temu „Afirmacija mladih umjetnika i destinacija". U debati učestvuju Senad Gačević – profesor Muzičke akademije na Cetinju Univerziteta Crne Gore, prof. dr Boban Tomić – direktor Visoke škole za komunikacije u Beogradu, mr Abaz Dizdarević – likovni umjetnik i profesor na Univerzitetu „Mediteran“ – predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje, Predstavnik Ministarstva kulture Crne Gore, Natalija Fijalko – ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori, Dragoljub Đuričić – muzičar, mr Tanja Bakić – književnica, Kemal Musić – književnik  i Vanja Kovačević novinar Javnog medijskog servisa Crne Gore. Urednik i moderator debate je dr Mirjana Kovačević – profesor Visoke škole za komunikacije u Beogradu. Istog dana 6. jula javnosti će biti predstavljena  i monografija o White Field jazz festivalu autora Kemala Musića, direktora Javne ustanove „Ratkovićeve večeri poezije“. Pozivamo sve da posjetom Festivalu podrže i osnaže promociju izvođača džez muzike, kroz participativnost daju svoj doprinos izgradnji novih kulturnih i turističkih kapaciteta Bijelog Polja i kreiranju boljeg imidža naše Crne Gore. Podsjećamo, cilj organizovanja White Field Jazz festivala u Bijelom Polju je afirmacija i promocija visoke kulture kvalitetnom džez muzikom, promocija turističkih i kulturnih potencijala Bijelog Polja i Crne Gore, izgradnja imidža i destinacije, te izgradnja muzičkog ukusa stanovništva, saopštili su organizatori.

Dino Lotinac, PRIČE

Rođen je 1986. godine u Sjenici. Studije književnosti završio je na Državnom univerzitetu…
dec 05, 2023

Bogić Rakočević, STIJENE

Bogić Rakočević je pjesnik, prozni pisac, književni kritičar, antologičar i TV autor.…
nov 22, 2023

Petar Matović, Somot i dim

Petar Matović rođen je 1978. u Užicu, završio je studije srpske književnosti u Beogradu.…
nov 12, 2023

MAJA SOLAR, A HTELA SAM

Maja Solar je ovogodišnja dobitnica nagrade „Risto Ratković“, za knjigu poezije „A htela…
avg 30, 2023

JIN ŚAOJUAN, ANDSKI KONDOR

(Yīn Xiǎoyuán, “殷晓媛” na Mandarinskom) je avangardna pjesnikinja i autorica koja stvara u…
mar 01, 2023

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top