Četrdeset devete Ratkovićeve večeri poezije najbolja su manifestacija u 2019. godini, za šta je JU Ratkovićeve večeri poezije dobila plaketu koju dodjeljuje Turistička organizacija u Bijelom Polju svake dvije godine.

Plakete i zahvalnice najboljima u turizmu i ugostiteljstvu u 2019. godini, koji su svojim aktivnostima i radom obogatili turističku ponudu Bijelog Polja, uručene su u hotelu “Franca”.

Ističući da je turizam jedna od strateških grana razvoja bjelopoljske opštine, direktorica TO Violeta Obradović kazala je da se nagrade  najboljima dodjeljuju svake druge godine, jer su svojim angažovanjem doprinijeli da naš grad postane prepoznatljivo i atraktivno turističko mjesto.

Priznanja za postignute rezultate dobili su caffe–bar “Klik”, restoran “Goja”, pizzerija “Orao” i Etno selo “Bali”. Za inovaciju turističke ponude u ugostiteljstvu nagrada je pripala “Sugar resto caffe-u”, najbolji turistički proizvod je “Planinarski dom Cmiljača” i Lu monte, dok je najbolju gastronomsku promociju imala TA “Rams”. Denis Hodžić je najbolji preduzetnik u ugostiteljstvu, NVU “Niti od zlata” dobilo je priznanje za doprinos očuvanju tradicije, starih zanata i rukotvorina, a Ilija Rmandić za unapređenje turističke ponude“ jahanje na konjima”.

Najbolja manifestacija u ovoj godini su “49.Ratkovićeve večeri poezije”, dok je kompaniji “Franca” priznanje pripalo za doprinos unapređenju ugostiteljstva i turističke ponude.

Specijalno priznanje-plaketu za doprinos valorizaciji planine Bjelasice dobio je pukovnik Milisav Šćekić, DOO “Put-Gross” za očuvanje kulturne baštine i podršku manifestacijama, TV “SUN”, za medijsku promociju turizma, dok su TA “Balkanica”, Trip travel, ATV- cross club i Dimitrije Dulović, priznanje dobili  za promociju turističkog potencijala.

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top