U organizaciji Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije i JU Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ sinoć su učenici ove škole održali  „Poetsko veče“ posvećeno Sergeju Jesenjinu u Kući Rista Ratkovića.

O ovom slavnom piscu govorili su učenici Magdalena Smolović, Vladan Vukić, Jovana Obradović, Amina Pačariz, Nikola Barać i Damir Crnovršanin. Oni su kroz stihove i kritičke osvrte pojedinih pjesama Sergeja Jesenjina učinili da prisutni uživaju u svevremenoj poeziji.

- Dugo smo se i predano pripremali za ovo veče, kako bismo pokazali da naši đaci na pravi način doživljavaju književnost i o njoj zrelo promišljaju, kazala je mentorka Milka Španjević, profesorica književnosti u Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“.

Direktor JU „Ratkovićeve večeri poezije“ Kemal Musić kazao je da će ubuduće kroz slične programe predstaviti i ostale škole u Bijelom Polju.

- Tokom marta organizovaćemo književno veče učenika Srednje stručne škole, koji već pripremaju program posvećen Miodragu Bulatoviću i tako ćemo obilježiti 90 godina od rođenja našeg velikog pisca. Primjer profesora književnosti Milke Španjević iz Gimnazije i Radomana Čečovića i Srednje stručne škole trebalo bi da slijede i drugi profesori književnosti. Jer, o književnosti ne učimo samo na školskim časovima, već i na književnim večerima i zbog toga je veoma važno da profesori književnosti i njihovi đaci posjećuju književne programe i u njima učestvuju, kazao je Musić.

 

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top