Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije upućuje javni poziv književnicima, kritičarima i teoretičarima iz regiona za učešće na naučno-stručnom skupu o književnom stvaralaštvu Rista Ratkovića, koji će se održati na jubilarnom 50-tom izdanju ove međunarodne manifestacije od 3. do 5. septembra u Bijelom Polju.

Planirano je da se predstave naučni i stručni radovi o poeziji i prozi ovog velikna jugoslovenske književnosti koji će biti objavljeni u zborniku. U skladu sa kriterijumima učešća naučni radovi će biti recenzirani od strane eminentnih univerzitetskih profesora iz regiona, a uputstvo za pisanje radova i prijavni formular nalaze se na veb stranici www.ratkoviceve.bijelopolje.co.me.

Zaiteresovani pisci, teoretičati i profesori književnosti iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, mogu se prijaviti za učešće najkasnije do 15. juna 2020. godine slanjem ispunjenog prijavnog formulara. Dok se naučni i stručni radovi, eseji i izlaganja, koji će biti objavljeni u tematskom zborniku, mogu se dostaviti najkasnije do 20. jula 2020. godine. Popunjen prijavni formular i radove slati na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

 

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top