Crnogorski bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je danas u 69. godini od posljedica virusa korona.

Bio je dugogodišnji umjetnički direktor i promoter White Field Jazz Festivala, koji organizuje JU Ratkovićeve večeri poezije.

Dragoljub Đuričić je rođen 10. februara 1953. na Cetinju. Karijeru je počeo '70-tih godina prošlog vijeka, a svirao je u bendovima The End, Krune i Exodus. Bio je član rok grupa  "Leb i sol", "Kerber" i "YU Grupa", a svirao je u bendovima Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Kao član grupa ili studijski muzičar učestvovao je u snimanju više od 70 albuma, odsvirao je više od 6.000 koncerata. Između ostalog svoje umjetničko stvaralaštvo upotpunio je radom na muzici za 20 pozorišnih predstava. Komponovao je muziku za balet "Dr. Džekil i Mr. Hajd" u Narodnom pozorištu koja je dobila nagradu kao najbolja pozorišna predstava. Bio je predsjednik "Udruženja muzičara JAZZ, rock i pop muzike Srbije". Zvuk njegovog bubnja obilježio je proteste u Beogradu protiv Slobodana Miloševića.

Đuričić je uvršten među 30 najboljih bubnjara na svijetu, a posljednjih godina radio je sa svojim bendom Balkanska Lavina. U Crnoj Gori pokrenuo je projekat Cucka jeka, koji se nekoliko godina održavao u selu Cuce.

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top