Zbornik najboljih dječijih radova sa sedmog Festivala “Kraljevstvo bijelih rada” promovisan je u kući Rista Ratkovića i uručene nagrade.

Titule ovogodišnjih Princeza i Prinčeva Međunarodnog festivala za djecu pjesnike “Kraljevstvo bijelih rada” uzrasta do IV razreda osnovnih škola odnijeli su Nemanja Puzović iz Beograda za pjesmu „Vjerujem da je dobro jače od zla“ i Lana Čupić iz Podgorice za pjesmu „U skrovišti snova“. Za Princa i Princezu starijih razreda proglašeni su Ahmed Halilbašić iz Živinica za pjesmu “Majčin oprost“ i Bjelopoljka Staša Obradović za pjesmu „Šapat mojih koraka. Ovako je odlučio žiri u sastavu Nataša Andrić, Sonja Milovanović i Slobodan Zoran Obradović.

- Ove godine, zbog dešavanja oko epidemije, prisiljeni smo da na drugačiji način organizujemo manifestaciju, ali uz pomoć JU „Ratkovićeve večeri poezije“, uspjeli smo da upriličimo skromno obilježavanje ove već tradicionalne manifestacije. Diplome i zbornike smo poslali poštom nagrađenim učenicima. Više od 700 pjesama stiglo je na adresu Kraljevstva. Odabrano je sedamdeset radova osnovaca koje su ušle u ovogodišnji zbornik sa najboljim dječijim radovima koji su pristigli na konkurs, kazao je idejni tvorac ovog Festivala Slobodan Zoran Obradović.