Plan rada i Finansijski plan JU Ratkovićeve večeri poezije za 2022. godinu usvojeni su jednoglasno na sjednici SO Bijelo Polje.

- Shodno planu za opredjeljivanje sredstva iz budžeta Osnivača, kao i sredstva koje JU “Ratkovićeve večeri poezije” ostvari putem učešća Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i putem donatorstva, ova Ustanova će shodno zakonskim obavezama na najbolji mogući način pružati usluge građanima u zadovaljavanju njihovih kulturnih potreba na način organizacije, produkcije, koprodukcije i saradnje sa NVO sektorom iz oblasti umjetnosti i culture, kazao je director Ustanove Kemal Musić. On je naglasio da će se Ustanova u 2022. godini bazirati, prije svega, na međunarodnu saradnju i, kada je Festival Ratkovićeve večeri poezija u pitanju i White Field Jazz festival.

- Planiramo saradnju sa sličnim manifestacijama u svijetu i, kao i prethodnih godina, planiramo da na ova dva festivala prikažemo umjetničku sliku crnogorskih, regionalnih, evropskih i svjetskih stvaralaca. Takođe, u narednoj godini planiramo da većinu programa posvetimo mladim stvaraocima. Shodno finansijskim mogućnostima, planiramo i nastavak izdavačke produkcije “Književne paralele”. Ostvarivanjem saradnje sa strukovnim udruženjima u zemlji i inostranstvu, nevladinim organizacijama, diplomatskim i kulturnim stranim predstavništvima u Crnoj Gori uspijevamo da unapređujemo rad ustanove, da podižemo kulturni nivo Bijelog Polja i Crne Gore, te ova ustanova postaje još prepoznatljivija na kulturnoj mapi Evrope i na najbolji način prezentuje kulturu Bijelog Polja i Crne Gore u svijetu, kazao je Musić.

 

JIN ŚAOJUAN, ANDSKI KONDOR

(Yīn Xiǎoyuán, “殷晓媛” na Mandarinskom) je avangardna pjesnikinja i autorica koja stvara u…
mar 01, 2023

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top