JU Ratkovićeve večeri poezije dobila je Nagradu za najbolje opremljenu knjigu, na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, koji je održan od 8. do 24. maja u Podgorici.

Ovu Nagradu JU Ratkovićeve večeri poezije dobila je za sabrana djela Rista Ratkovića, koja su objavljena u ediciji „Lim“, uz pedesetogodišnjicu Ratkovićevih večeri poezije.

Ovu odluku donio je žiri u sastavu akademik Siniša Jelušić – predsjednik i članovi akademska slikarka mr Marina Vešović i prof. dr Slavica Perović.

- JU Ratkovićeve večeri poezije veoma daju značaj vizuelnom identitetu. Bilo da se radi o knjigama, plakatima, pozivnicama ili drugim štampanim materijalima. U tom poslu imamo veliku podršku umjetnikai vizuelnih umjetnika. Dizajn za sabrana djela Rista Ratkovića uradio je akademski slikar Dražen Konatar. Ovih dana, iz štampe je izašlo i multimedijalno izdanje knjige „Antologija Pavle Goranović“, gdje na štampanom primjerku imamo QR kod preko kojeg se povezujemo na link gdje poeziju Pavla Goranovića govore Žana Gardašević, Petar Novaković i Vladimir Savićević. I u ovom slučaju se radi o dobro opremljenoj knjizi, za čiji dizajn je zaslužan Zdravko Delibašić, kazao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić.  

JIN ŚAOJUAN, ANDSKI KONDOR

(Yīn Xiǎoyuán, “殷晓媛” na Mandarinskom) je avangardna pjesnikinja i autorica koja stvara u…
mar 01, 2023

Anđela Bulajić, SLAGALICA

Anđela Bulajić rođena je 1995. na Cetinju. Godinu dana studirala je svjetsku književnost…
nov 26, 2022

DANILO LOMPAR, Tri pjesme

Danilo Lompar, rođen 2. januara 1978. godine na Cetinju. Objavio je 22 knjige poezije.…
jul 29, 2022

Uroš Zupan, LAGANA PLOVIDBA

Uroš Zupan rođen je 25. 8. 1963. u Trbovljama, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. U…
feb 04, 2022
Go to top