JU Ratkovićeve večeri poezije dobila je Nagradu za najbolje opremljenu knjigu, na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, koji je održan od 8. do 24. maja u Podgorici.

Ovu Nagradu JU Ratkovićeve večeri poezije dobila je za sabrana djela Rista Ratkovića, koja su objavljena u ediciji „Lim“, uz pedesetogodišnjicu Ratkovićevih večeri poezije.

Ovu odluku donio je žiri u sastavu akademik Siniša Jelušić – predsjednik i članovi akademska slikarka mr Marina Vešović i prof. dr Slavica Perović.

- JU Ratkovićeve večeri poezije veoma daju značaj vizuelnom identitetu. Bilo da se radi o knjigama, plakatima, pozivnicama ili drugim štampanim materijalima. U tom poslu imamo veliku podršku umjetnikai vizuelnih umjetnika. Dizajn za sabrana djela Rista Ratkovića uradio je akademski slikar Dražen Konatar. Ovih dana, iz štampe je izašlo i multimedijalno izdanje knjige „Antologija Pavle Goranović“, gdje na štampanom primjerku imamo QR kod preko kojeg se povezujemo na link gdje poeziju Pavla Goranovića govore Žana Gardašević, Petar Novaković i Vladimir Savićević. I u ovom slučaju se radi o dobro opremljenoj knjizi, za čiji dizajn je zaslužan Zdravko Delibašić, kazao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić.