JU “Ratkovićeve večeri poezije” organizuje program “Susret u kratkoj priči – Gimnazijalci čitaju”, u ponedjeljak, u kući Rista Ratkovića, sa početkom u 15 sati, gdje će učenici gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice i “Miloje Dobrašinović” iz Bijelog Polja čitati svoje književne radove.

- Cilj programa je otvaranje vrata gimanzijalcima u prostor pisanja i književnosti. Ove godine za bjelopoljske i podgoričke, a narednih godina i za gimnazijalce širom Crne Gore. Početkom godine smo potpisali Memorandum o saradnji sa Gimnazijom “Slobodan Škerović” i već uspostavili saradnju na stvaranju književnih tekstova srednjoškolaca, što se odrazilo sa desetak kvalitetnih radova gimnazijalaca na portalu Ratkovićevih večeri poezije u rubric “Osvajanje teksta”. Takođe, prošle godine smo u kući Rista Ratkovića imali zapaženo književno veče bjelopoljskih gimnazijalaca i književnu radionicu u okviru festivala REFESTICON, koja je rezultirala sa nekoliko zapaženih priča, ove godine smo se odlučili za program “Susret u kratkoj priči – Osvajanje teksta”, sa ambicijom da ovaj program preraste u tradicionalne susrete gimnazijalaca, kazao je direktor JU “Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić.

u Programu će učestvovati gimnazijalci iz Podgorice Sofija Kirsanov, Luka Čelebić, Nađa Lalović, Petar Vlahović, Maša Radenović i Anđelika Ivanović – sa mentorima Majom Sekulović i Radomanom Čečovićem, dok će iz bjelopoljske Gimnazije nastupiti Milica Šarčević, Samira Sijarić, Ajla Šabović, Anastasija Vojinović i Vojin Nedović – sa mentorkom Milkom Španjević. Program prvih susreta gimnazijalaca vodiće Nikolina Karišik, učenica Gimnazije “Miloje Dobrašinović iz Bijelog Polja. 

OSVAJANJE TEKSTA:


Go to top