Centar za kulutu započeo je aktivnosti na realizaciji projekta formiranja Gradskog hora. Tim povodom biće organizovana audicija od 21. do 25. novembra u galeriji Centra za kulturu, u period od 19 do 20 sati.

- Na audiciju se mogu prijaviti svi zainteresovani starosti od 16 i više godina, saopštili su iz Centra za kulturu.

Odluku o formiranju Gradskog hora donio je Savjet Centra za kulturu, a direktor ove ustanove Abaz Dizdarević kaže da će ovim biti upotpunjena kulturna ponuda Bijelog Polja.

- Centar za kulturu će u narednom periodu unaprijediti rad i kulturnu ponudu. Osim formiranja Gradskog hora, uz podršku Ministarstva kulture i Opštine, unaprijedićemo i rad gradskog bioskopa i Pozorišta, tako što ćemo rekonstruisati gradski bioskop i opremiti ga 3D tehnikom, a scenu Pozorišta rekonstruisati. Za ovo smo već pripremili potrebnu dokumentaciju, tako da ćemo uskoro krenuti u realizaciju ovih projekata. Ono što je takođe interesantno, jeste da smo postigli dogovor sa jednom izdavačkom kućom iz Podgorice da im iznajmljujemo prostor za knjižaru. Tako će Bjelopoljci konačno imati gdje da kupe najnovija izdanja knjiga. Mislim da će ovim projektima Centar za kulturu napraviti ozbiljan napredak u svom radu, kazao je Dizdarević.

Zainteresovani za Hor, za više informacija mogu se javiti na brojeve telefona 067/48-44-98 i 068/10-10-33

 

Go to top