Desetogodišnjica rada i postojanja časopis za kulturu, obrazovanje, tradiciju “Mozaik” obilježena je danas u Kući Rista Ratkovića, uz prisustvo predsjednika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića, predsjednika SO Džemala Ljuškovića i brojnih gostiju iz svijeta kulture i informisanja.

O desetogodišnjem radu ovog časpisa govorili su pomoćnik minstra za kulturu Željko Rutović, potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Abaz Kujović, novinar Amer Ramusović, novinar u penziji Radomir Perišić i glavni i odgovorni urednik “Mozaika” Murat Ćorović.

- Prvi broj Mozaika izašao je 20. marta 2004. godine. Od tada do danas Mozaik je prepoznat kao novina u kojoj gotovo da nema partijsko-stranačkih prepucavanja i takozvane crne hronike. Mozaik je od samog početka privukao pažnju čitalaca svih starosnih, političkih i drugih struktura. Ima brojne čitaoca, dosta je onih što u svojoj porodičnoj biblioteci i novinarskoj kolekciji imaju sve brojeve ove revije. Zanimljivo je da se na korici štampa cijena, a da se Mozaik gotovo u cjelokupnom tiražu od hiljadu primjeraka dijeli besolatno. Što se izvjesnosti daljeg izlaženja Mozaika tiče, prije se može govoriti o neizvjesnosti, nego o izvjesnosti. Jer, ne može se godinama graditi novina na mobu, bez smještajnog prostora, bez neophodne opreme, bez i jednog uposlenog, bez obezbijeđenih redovnih prihoda, kaže Ćorović.

 

 

 

Potpredsjednik Opštine Abaz Kujović je naglasio značaj postojanja ovog časopisa, dok je Amer Ramusović istakao da je Mozaik istiniti sudionik i hroničar bjelopoljskog kraja, te da je ovaj časopis mnogo više od glasila, jer se na njegovim stranicama piše o događajima danas, ali se često podsjeća in a ono što je bilo.

 

Pomoćnik ministra Željko Rutović je kazao da Mozaik na najbolji način baštini i čuva pisanu riječ ovoga kraja.

 

- Mozaik ima plemenitu misiju kulture sjećanja. Otrže od zaborava ono što je bilo. Bilježi značajne teme, a glavni i odgovorni urednik ovog časopisa Murat Ćorović radi težak posao, ravan onom kojeg rade institucije, kazao je Rutović.

 

 

 

Go to top